Αρχικη » Πιστοποιημένα μαθήματα από την Ακαδημία Διαλειτουργικής Ευρώπης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πιστοποιημένα μαθήματα από την Ακαδημία Διαλειτουργικής Ευρώπης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

17 Μαΐου 2023

Η Ακαδημία Διαλειτουργικής Ευρώπης είναι η πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι αφιερωμένη στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και των γνώσεων αναφορικά με τη διαλειτουργικότητα του δημόσιου τομέα. Τα διαθέσιμα μαθήματα είναι δωρεάν και όσοι τα ολοκληρώσουν με επιτυχία αποκτούν πιστοποιητικά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι έτοιμα για επαγγελματική χρήση.

 

Η διαλειτουργικότητα είναι μια κρίσιμη πτυχή του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η ικανότητα των διαφόρων συστημάτων να συνεργάζονται απρόσκοπτα είναι απαραίτητη για την επίτευξη αποδοτικής και αποτελεσματικής επικοινωνίας μεταξύ οργανισμών και κυβερνήσεων. Η Ακαδημία Διαλειτουργικής Ευρώπης, που φιλοξενείται στον δικτυακό τόπο της Ακαδημίας της ΕΕ, είναι μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης σχετικά με τη διαλειτουργικότητα σε επαγγελματίες σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής.

 

Αποστολή και εστίαση 

Αποστολή της Ακαδημίας Διαλειτουργικής Ευρώπης είναι να παρέχει κατάρτιση, ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τη διαλειτουργικότητα σε όσους είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή και τη διαχείριση λύσεων διαλειτουργικότητας στον δημόσιο τομέα. Προσφέροντας τόσο διά ζώσης όσο και διαδικτυακά μαθήματα, εποχιακά σχολεία και έναν πλούτο μαθησιακού υλικού, η Ακαδημία είναι αφιερωμένη στην ανταλλαγή γνώσεων και στη δημιουργία μιας κοινής κατανόησης της διαλειτουργικότητας.

 

Μαθήματα και Μορφές Εκπαίδευσης  

Περιέχει 22 μαθήματα, τα οποία θα ενημερώνονται συνεχώς και στοχεύει να παρέχει από βασική εώς προηγμένη κατάρτιση, σχεδιασμένη για να εκπαιδεύσει τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τις νομικές, σημασιολογικές, οργανωτικές και τεχνικές πτυχές της διαλειτουργικότητας. Τα μαθήματα είναι διαθέσιμα σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών μαθημάτων, διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) και προσωπικών εργαστηρίων. Τα διαδραστικά μαθήματα δημιουργούνται με σκοπό να βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους να μάθουν πώς να μετασχηματίζουν ψηφιακά τις ευρωπαϊκές δημόσιες διοικήσεις.

 

Σενάρια και υποστήριξη της πραγματικής ζωής  

Τα μαθήματα περιέχουν σενάρια πραγματικής ζωής και μελέτες περίπτωσης, καθώς και κουίζ για να διαλέξει ο καθένας αυτά που τον βοηθούν να εφαρμόσει τις θεωρητικές του γνώσεις στην πράξη. Και αν υπάρξει ανάγκη για περισσότερη υποστήριξη, η κοινότητα είναι ανοιχτή και έτοιμη να βοηθήσει στην ανταλλαγή γνώσεων και στη συμμετοχή σε συζητήσεις σχετικά με τις τελευταίες τάσεις, ανάγκες και κενά στον τομέα.

 

Κατάλληλο για όλους 

Είτε είστε δημόσιος υπάλληλος, νέος επαγγελματίας, φοιτητής ή υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα, η Ακαδημία Διαλειτουργικής Ευρώπης είναι ιδανική για να ενισχύσει τις γνώσεις σας στον τομέα της διαλειτουργικότητας. Το καλύτερο από όλα…είναι εντελώς δωρεάν!

 

Πάνω από 2.000 άτομα έχουν ήδη εγγραφεί! Οι επιτυχόντες λαμβάνουν πιστοποιητικό που εκδίδεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μπορεί να δημοσιευθεί στο LinkedIn ή να προστεθεί στο βιογραφικό τους σημείωμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για την εγγραφή και συμμετοχή σας στα διαδικτυακά, πιστοποιημένα μαθήματα της Ακαδημίας Διαλειτουργικής Ευρώπης, πατήστε εδώ.